Защо ни мразят чужденците?

Самолет Боинг

Абе мразят ни чужденците и туй-то! Не ни взимат в Шенген, едва ни пуснаха в ЕС, а в Еврозоната само дето табели не са овесили: „Забранено за българи!” Ние на тия работи сме свикнали, така че много-много не се кодошим, ама миналата седмица унижението мина всички граници! И от Евровизията ни натириха!!! За да е още по-гадно, дадоха титлата на Азербайджан.

Една от главните търговски улици в София. Чудесна е, нали?

Значи Азербайджан може, а България – не може! Алооооо, европейците!  Ми те азерите даже не са в Европа, бе. Ние обаче сме, не гледайте така учудено. Дааа, България. Не, не е в Африка. Не, не сме турци. Не бе, не Букурещ – София. Аааа, София. Не Копола, бе, това е режисьорка. Град София. Столицата, дето е на 2000 години.  Или на 3000 беше, няма значение. Ние като сме си точели минерална вода в пластмасови бутилки на Халите, вие сте говорили на немски с конете си, бе, оооо! ’Ми идете в подлеза пред ЦУМ, да видите.

И по трамвайната линия към Дондуков има тук-таме камъни, щом толкова пък доказателства ви трябват, че е имало град на това място и преди нас. Ако това не ви стига, може да спите в хотел ”Арена ди Сердика”. Що мислите,че се казва така, а? Щото е построен директно върху амфитеатър. Е, той не се вижда вече, ма хотелът нали така се казва? Какво повече ви трябва? Хем е модерно, хем и една скара може да мушнете в ресторанта. Иначе само камънаци щяха да са там, да няма човек къде едно кафе да пие. Добре, че го застроиха.

Или пък в Лозенец идете. Най-готиният квартал на София. И там някакви разкопки имало, древни сгради, колизеуми… Ама отгоре пък какви хубави апартаментчета сме  настроили… Ей това е продължение на традициите. Където се е живяло, пак ще се живее.

Примерно от „Александър Невски” какъв мол става, а? Мол „Невски”! Няма нужда даже да го освещават.

Или да вземем старите къщи из центъра. Да сте ги виждали? Има неколцина, ама и тях ще съборим. И на тяхно място ще издигнем нещо по-модерно. 28 етажа стъкло и бетон, все едно е Ню Йорк, а не София. Добре, че едно време са я бомбардирали, та да поразчистят малко центъра. Иначе егати скуката, като във Виена. Къде иначе щяха да имат поле за изява архитектите ни?

Всичко, дето е старо, го разчистваме ние. И амфитеатри, и възрожденски къщи, че и мавзолеи даже. Тъй де, няма да подтискаме бъдещите поколения с история, я! Само панелките няма да пипаме, че уют създават. За да не е съвсем униформено, между тях строиме най-различни архитектурни паметници: къде имитация на кулите-близнаци, къде възрожденски къщи, къде минивариант на Сан-Суси, всичко си имаме. Стари европейци сме ние, нищо че Азеирбайджан спечелиха ”Евровизия”. Нека си пеят, ние пък имаме история.

Църкви колко имаме само в София, да полудееш направо. На мен даже ми се струва, че са ни нещо в повече. Може да ги намалим, кой ходи в днешно време на църква? Примерно от „Александър Невски” какъв мол става, а? Мол „Невски”! Няма нужда даже да го освещават. От „Света Петка” пък може да направим луксозни апартаменти.

Така като гледам мястото в центъра, може една цена от 3 милиона да ударят като стой та гледай. Само трябва да санираме сградата преди това,много кирпичена такава, прозорци няма. Ще избием едната стена и ще направим френска витрина. Ще гледа директно към партийния дом. Там пък може да проведем „Евровизията”- я каква голяма сграда. Да дойдат европейците в София, да видят колко сме напредничави и да спрат да ни унижават така!