Как да изберем детска каска за мотор

Покупката на подходящата каска за мотор за вашето дете изисква същото внимание и сериозно отношение с което се подхожда при избора на каска за възрастен. Независимо, дали детето е пасажер или кара активно самостоятелно, детската каска за мотор трябва да отговаря на същите качествени показатели и сертификати за безопасност на каквито отговоря и каската за възрастен. 

Качествената, безопасна каска е изключително необходима за детето. 

Управлението на мотоциклет не е шега и ако не се внимава може да бъде доста опасно

Дете, което няма опит на мотора, може да не е в състояние да се справи дори с елементарни ситуации на пътя, което да доведе до инцидент.

Наличието на подходящия тип детска мото каска може да го предпази от тези инциденти или по-сериозни наранявания. Тя може дори да предотврати появата на вътрешни кръвоизливи (въпреки че това е рядко се случва).

Каква детска каска за мотор да купите

Ако сте в процес на търсене на детска мото каска, е хубаво да обърнете внимание на основните неща.

Тук идва и въпросът дали да се избере каска от марка с история и традиции в производството на мото каски или да се заложи на евтин вариант от неизвестен китайски производител.

Не може да се даде точен съвет, какво да се направи в този случай, но може да се даде препоръка. 

Разбира се тази каска ще се ползва един – два сезона и най-вероятно след това ще е вече малка, все пак детето расте.

Но, нека да не се забравя, че това е нашето дете и един макар и лек инцидент може да доведе до големи главоболия след това.

Преди да купите:

  • Изберете качествен и уважаван търговец на каска за мотоциклети;
  • Проучите производителите и мненията на потребителите за техните продукти;
  • Обърнете внимание вътрешната подплата на каската.

Избраният от вас детски мотоциклетен шлем трябва не само да бъде удобен, но и да има подходящата подплата, която да осигури максимална защита на главата и врата. 

Тъй като това са двете най-уязвими зони и трябва да им се осигури най-добрата възможна защита.

Въпреки че винаги е по-лесно и удобно да закупите евтина каска за детето си, много по-добре е да инвестирате повече пари в продукт, който обещава безопасност и надеждност.

Колко трябва да се плати за детска каска?

Вариантите са много и започват от 50 и стигат до 1000+ лв. 

Но, тъй като вече уточнихме, че най-евтиното е доста по – рисково, сумата която може да инвестираме и да получим добро съотношение качество – цена е 200 – 500 лв.

Все пак има голяма вероятност, този интерес при детето да се изпари и да се появят нови занимания и така карането на мотор да остане в миналото или пък да бъде дългосрочен избор. И при двата случая в началото не е нужно да нарушавате финансовия си комфорт.

Съвети за безопасност

Преди да сложите каска на дете, най-добре е да се уверите, че няма дефекти, проблеми с подплата или открит метал, тъй като това би било доста опасно. Ако шлемът е твърде тежък, трябва да преминете към друга марка. Удобството на вашето дете ще определи дали то ще иска да го носи всеки път, когато кара мотоциклет. Независимо от стила и цвета, който искат, той трябва да съдържа светлоотразяваши елементи отзад или отстрани, за да могат другите шофьори да ги забележат. Продуктите трябва да имат стикер, който да посочва, че каската преминала през стандартно тестване.

Къде да намерите качествени каски за мотор?

Разгледайте каски за мотор на https://carmall.bg/moto-kaski

Детски каски за мотор на https://carmall.bg/detski-kaski-za-motor