Колко струва Мис България

Красива жена манекенка

Ако имах дъщеря, никога нямаше да я пусна да участва в подобна гавра. “Мис България” или какъвто и да е конкурс за мис е чисто и просто продажба на девича плът. И ако “Мис мокра фланелка” поне е искрен по отношение на намелренията си, то “Мис България” е опасен заради привидната си невинност. Уж си просто най-красивата в родината. Нещо като пепеляшка и снежанка наведнъж.

Девойките у нас искат да бъдат купени. Иначе що ще си показват дължината на бедрата заради една кола.

Тези дни ми се мерна едно интервю с новата собственичка на конкурса Вили Сечкова. Щяла да го прави риалити шоу. Красота ще показва, за да спаси света. Я спаси света, я не, победителката ще получи кола накрая. Така поне обяснява хубавицата. А журналистката я омазва с въпроси като “Как ти дойде идеята да посветиш работата си на красотата”?

И какво ни очаква? Ще гледаме как тълпа млади момичета разхождат изваяни тела на високи токчета, за да грабнат наградата-автомобил. Ще ги оглеждат разни ценители, ще цъкат с език и ще вдигат оценки. На тая задникът й е леко смъкнат, а оная май е предразположена към целулит. Зъбите на третата са леко криви, а четвъртата е плоска. Едни ще ги пращат на дерматолог, защото “не може така с тая кожа”, други ще им оправят прическите, че “не са достатъчно градски”, трети ще ги карат да спортуват, защото както казва мисис Сечкова в това интервю: “Българските жени ама хич не спортуват!” Сигурна съм, че ако има начин, ще ги пошляпват по дупетата да видят дали са стегнати и ще им гледат в устата, за да видят колко са здрави зъбите им. И после айде пак обратно на подиума, където тече продажбата. Защото не колата е истинският приз. И не славата. А комплектованият с тях чичко-паричко, който пие уиски някъде в сепарето отзад и пресмята наум. Колко си струва тая? А оная? За седмица ли да я вземе или само за една нощ?

Днес най-примамващите перспективи пред девойките в България са фолкпевица или манекенка/миска.

Точно така протичат конкурсите у нас и това е публична тайна. Миските просто струват повече от обикновените манекенки. Преди години според запознат тарифата е била три бона за нощ. Или се оставяш да ти сложат цената, или няма какво да правиш в тоя бизнес. В България е така.

Масата девойки у нас обаче не се притесняват. Те искат да бъдат купени. Иначе що ще си показват дължината на бедрата заради една кола. Автомобилите по принцип струват пари. И може да се купят с пари. Само дето трябва да работиш, за да ги изкараш. Много по-гот е някой друг да ти купи колата, к’во толко са една-две свирки насреща. Секс срещу пари е напълно нормално. Ако беше срамно, Николета Лозанова и всичките Златки нямаше да са толкова популярни. Момичетата нямаше да се правят на фолкпевици и да мечтаят да родят дете от нискочели футболисти или шкембести гангстери.

Нямаше да ходят с изрусени до бяло коси и три препасани подходящо въжета вместо дреха. Нямаше да друсат кючеци на абитуриентските си балове, демонстрирайки пред случайни минувачи бюст-ханш-талия. Доктор Енчев нямаше да е толкова популярен и силиконът щеше да е само за оперираните от рак на гърдата. Щеше, ама не е.

Днес най-примамващите перспективи пред девойките в България са фолкпевица или манекенка/миска. Лекарки, учителки, инженерки стават само баламите. За да си миска даже не трябва да пееш. Нужно е само да си много слаба. За останалото ще се погрижи доктор Енчев. При добра работа, кой ще ти гледа крив ли ти е носът. Не е нужно много да говориш, има си сценарий с реплики, който всички моделки спазват.

Ако не ви е правило впечатление, те всички следват право в Благоевград, четат Пауло Куелю, търсят голямата любов и са на диета с ябълки, от която внезапно им порастват гърдите. А да, и разбира се, борят се за световния мир.

Та ако имах дъщеря, щях да й забраня не само да участва в подобни конкурси, а и да гледа риалитата им по телевизията. Жената е повече от плът за секс. Пък дори и този секс да струва колкото новичка кола.