Най-добрите туристически дестинации за пътуване през есента

Основният туристически сезон приключва през есента, но това съвсем не означава, че тогава не можете да се забавлявате, посещавайки някое прекрасно кътче – за да се изтегнете на плажа или просто за да вкусите от необичайната атмосфера и да се порадвате на приказни гледки. Нека видим кои са най-добрите дестинации за пътуване през есента, споделени от сайта за култура и лайфстайл Vibes.bg.

Обединени Арабски Емирства

Лятото там е в разгара си до края на септември, след което жегата отстъпва място на мек и приятен климат –  от октомври до април температурата на въздуха е около +30°C, а на морската вода: до +25°C. Обединените арабски емирства се славят също и като една от най-добрите дестинации за пазаруване. Можете и да отидете на сафари в безкрайните пустини, да опитате местно къри или да хвърлите монета на един от многото фонтани на Дубай. А всички търсачи на силни усещания могат да добавят още няколко незабравими спомени към колекцията си, разглеждайки страната от птичи поглед, докато се спускат над нея с парашут.

Тайланд

Есента в Тайланд прилича повече на лято, а дългият дъждовен сезон завършва през октомври. По това време на годината в страната на контрастите можете да се насладите на специален комфорт. Средната температура през деня е около +30°C, а през нощта се понижава само с няколко градуса. Морската вода е около  +27°C.

Туристите обожават Тайланд най-вече заради местната екзотика. Тук най-древните свещени храмове мирно съжителстват с множество СПА центрове, оборудвани с най-новите технологии, а ако искате да се порадвате на девствена природа, на разположение са безкрайни гори и джунгли. Кухнята заема специално място в тайландската култура и умело съчетава традициите на Изтока и Запада. Храната тук се консумира предимно задушена, печена или приготвена на скара, богато овкусена с разнообразни подправки. На туристите силно се препоръчва да опитат тайландските морски дарове, супи и къри. Можете да похапнете на воля и тропически плодове, които няма къде другаде да опитате. Тайланд е идеален за романтично пътуване или меден месец, тъй като предлага всичко – от уединени разходки под луната до вълнуващи екскурзии до дворци и природни резервати.

Испания

В Испания сезонът приключва през октомври. На островите времето е чудесно за морска почивка – температурата не пада под + 25°C , а в по-топлите дни температурата на водата достига до + 27°C.

Въпреки че официално Канарските острови принадлежат на Испания, настроението и атмосферата тук в никакъв случай не са европейски. Туристите наричат ​​този регион Земята на вечната пролет и са влюбени в местната екзотика. Островите са разпръснати и предлагат съприкосновение с уникални природни паметници – спящи вулкани, стръмни водопади и безкрайни долини от замръзнала лава. Тук можете да видите девствената природа в цялото ѝ многообразие.