Предимствата на Електронните наргилета пред обикновените

И когато си мислихме, че пушенето няма как да стане по-модерно, то взе че стана.

Представяме на вашето внимание електронните наргилета. Но преди това малко за произхода на наргилето.

Наргилето е средство за пушене, произлизащо от далечна Индия, и широко използване в арабските държави. Представлява тръба, на която от единия ѝ край е поставен тютюн, не пряко нагрети чрез въглен, като тръбопровода има връзка до стъклен съд с вода, през който се филтрира дима, за да се вдишва от един или няколко маркуча. Предлаганият тютюн на българския пазар  е смесен с различни плодови аромати, които представляват около 80% от сместа. Прието е, че наргилето се е появило първо в Индия, а от там чрез Персия се е разпространило в страните от Близкия изток, Източна Азия, Египет, Северна и Източна Африка и Османската империя. В днешна Индия  наргилето се използва за получаване на обезболяващо средство, чрез заместването на тютюна с хашиш, смесен с други лекарствени растения и подправки. В Европа свързват наргилето с история на тютюна, като изтъкват американския му произход и, съответно – европейския му начина на приготвяне. А индианците от своя страна са използвали за пушене тиква, пропускайки през нея дим от тлеещ тютюн.

Но сега, в 21 век модерното електронно наргиле визуално няма нищо общо със старите си „родоначалници“. То е леко и удобно, може да се носи в джоба, чантата или да чака готово в жабката на колата.

Лесно объркано с дебела писалка, електрическото наргиле е предварително заредено с никотинова или без никотинова  течност, захранвано от батерия и управлявано единствено от поемането на въздух при дръпване. Създадената му елегантна форма го прави удобно за употреба, като в същото време електронното наргиле не изисква допълнителни грижи и поддръжка – на практика е винаги готово за употреба. Издръжливостта  на батерията на наргилето и количеството течност са изчислени, за да издържат минимум 450 дръпвания, което се равнява минимум на 2 кутии цигари..

Електронните наргилета са добър заместител на тютюнопушенето, като могат да помогнат за спирането на пушенето, тъй като съдържат нисък процент тютюн. За разлика от обикновените цигари, електронните наргилета могат да бъдат употребявани и на закрити места и в заведения, което ги прави изключително удобни за пушачите.

Повече за електронните наргилета може да разгледате на Vaper.bg

Полезни връзки:

Министерство на здарвоопазването
American Health Associates