Храните, които трябва да си носим, докато пътуваме

Куфарите, пълни с облекло, обувки и козметични несесери обикновено получават по-голямата част от вниманието и обмислянето, когато се подготвяте за пътуване. Това обаче е грешка. Да решиш какво ще ядеш по време на пътуване е също толкова важно, колкото да мислиш какво ще облечеш!

Наличието на добра храна под ръка е много важно. Това предотвратява сривовете на кръвната захар, които пък от своя страна влияят на настроението и нивото на търпение. Това свежда до минимум разочарованието, защото, нека бъдем честни, самолетната храна никога не е кой знае какво. Същото важи и за тази от бензиностанциите.

Да не говорим, че с храна, купена от https://www.foodpanda.bg/contents/kaufland и приготвена у дома, спестявате много, много пари. Нали помните какви са цените на сандвичите в чакалнята на всяка една аерогара?

Иначе изборът на правилните храни може да отнеме малко време и изисква практика. Ето списък на прекрасните идеи за храни и хранителни продукти, които можете да си носите по време на пътуване.

Компоненти за сандвичи

Вероятно и вие не обичате да приготвяте сандвичи предварително, защото те се намокрят, смачкват и като цяло не са вкусни след няколко часа. Вместо това си вземете компоненти за сандвич, които са сглобите на място. Например, малко твърдо сирене, багети, шунка и зелена салата може би. Ето това са неща, които с удоволствие ще ви предоставят вкусен обяд в движение.

Лесни за консумация закуски

Този списък може да се състои от бисквити, сирене, малка кутия с хумус, предварително обелени твърдо сварени яйца със сол, нарязани зеленчуци като краставица, моркови, целина, чушки и незалепващи плодове като ябълки и банани.

Домашни печени продукти или други лакомства

Изпечете партида здравословни бисквитки от овес или ленено семе вечерта преди пътуването си. Друго удоволствие за деца са енергийните барове без печене.

Има и вариант да държите известно количество бисквитено тесто във фризера и да ползвате от него по малко за заминаването.

Салати

Някои салати са изненадващо удобни за ядене в движение. Помислете за салата от царевица и боб, салата от макарони с торталини, салата от зърнени храни и други. Просто я съхранявайте в запечатан контейнер или буркан, при който няма да изтече дресинг навсякъде. И забравете за лука и чесъна!

Солени закуски

Всеки има своите предпочитания за закуски, но солените са по-здравословни от сладките и са много подходящи за коли, автобуси, влакове и самолети.

Опаковайте солени ядки от всякакъв вид, гевречета или каквото и да е друго, на което се наслаждавате.

Храни, които могат да бъдат направени в самолета

Не забравяйте, че стюардесите предлагат гореща вода за чай, така че няма причина да не могат да я излеят в чашата ви с овесени ядки. Да, можете да пресъздадете свои собствени утешителни ритуали за похапване дори и във въздуха!

Някои полезни трикове

Яжте храните по реда на нетрайността. Например, изяжте салатите и плодовете, преди да стигнете до бисквитките и сиренето.

Не е лошо нещо да имате няколко контейнера под ръка по време на пътуване. Можете да ги използвате, за да приберете остатъци от закуската на шведската маса в хотела или да закупите импровизирани закуски на открит пазар. Ако нямате достатъчно време за губене по пазари и магазини преди пътуване, просто заложете на доставката на храна и хранителни продуки.

Вземете си хартиени салфетки или кърпи. Каквото и да правите, не правете бъркотия на масата пред седалките си, защото не е никак възпитано. Дръжте храната си в чанта, за да можете да я прибирате лесно и без проблеми.