20+ идеи за цветни сервизи за хранене

Казват, че храната се консумира с почти всички сетива. В началото усещаме аромата й, но малко преди да я поднесем към небцето, тя преминава и през зрението й. Точно така, и очите се хранят с поднесеното в чинията. И често апетитът може да дойде именно с видяното.

Ето защо в съвременните кулинарни предавания и по мрежата често се говори за изкуството на плейтването. А за тези, които не го умеят, понякога е достатъчен един прекрасен сервиз за хранене и семпло аранжиране на хранителните продукти, за да сътворите истински шедьовър – не само за небцето, но и за очите!

При всички случаи видът и дизайнът на нашите сервизи за хранене са от огромно значение и за хранителните ни навици. Според някои специалисти диетолози малките чинии са по-добрият вариант за хората, които се опитват да отслабнат, защото поднесено в тях и малко количество изглежда много. От друга страна, готвачите споделят, че при отварянето на един ресторант изборът на конкретно меню, което ще се приготвя, е еднакво важен, колкото е и изборът на сервиза за хранене. И дори не е нужно да си експерт в областта, за да се сетиш, че и най-скучната трапезария или кухня може да се превърне във вълшебно място, ако в нея се храните с красив прибори и блазнещи окото чинии, плата и съдове.

В случай че вече сте се запалили да направите голяма промяна и във вашата трапезария или просто ви предстои смяна на сегашния сервиз за хранене, обмислете днешните ни 20 страхотни и най-вече цветни, оригинални, класически и интересни варианти. Разгледайте опциите и обмислете коя ще пасне най-много на настроението във вашия дом, вашата кухня и вашия начин на хранене. Да започваме!

Калсически бял сервиз за хранене

Дори не е нужно да си го представяте скучно или обикновено. Напротив, има страхотни варианти сервизи за хранене в бяло. Някои от тях са в интересен ретро дизайн, докато други – в причудливи и извити форми, които веднага ще грабнат окото.

Сервиз за хранене в черно и бяло

Шахматна класика в бяло и черно. Ако все пак изцяло бялата гама ви идва твърде еднообразна и не до там оригинална, но все пак се придържате към класиката, черно-бялата гама е чудесна опция за вас. В нея всяка храна ще изглежда еднакво добре, особено ако се придържате към хранене с разнообразни продукти, вкусове и цветове.

Бял сервиз за хранене с лек изискан кант

Друга чудесна опция за бял, но оригинален сервиз за хранене е вариантът с лъскав – сребрист или златен – а защо не и ярък цвят по краищата. Постигате прекрасна, елегантна и минималистична визия на цялата трапеза.

Цветен сервиз с основен фокус върху бялото

Ако харесвате бялото, но ви идва скучно, заложете на двуцветен сервиз за хранене. Бялото върви прекрасно на всичко, така че в най-лесния случай просто изберете любимия си нюанс.

Черен сервиз за хранене

Напоследък този вариант за сервиз за хранене е изключително модерен и силно предпочитан. Дори в много изискани ресторанти се сервират храни на черен фон и ефектът е повече от зашеметяващ.

Още невероятни идеи за сервизи за хранене може да откриете на : https://neostyle.bg/servizi-za-hranene

Сервиз за хранене в сребрист цвят

Може и да ви звучи авангардно, но по-ексцентричните натури сред вас категорично ще оценят крайната визия. В този случай обаче е добре да помислите за по-изчистено обзавеждане, както и да изключите каквито и да е други декори – може би, най-много сребриста или кристална ваза – на масата за хранене.

Златисти сервизи за хранене

И този вариант е отличен, особено ако разполагате с богата и авангардна трапезария. За съжаление, златистото не е най-добрият вариант на по-малките места за хранене. Златистото трябва да бъде внимателно съчетано и с мебелите за хранене. Подходящи опции са кожата и гланцът като материал и визия.

Сервиз за хранене в рубинено червен цвят

Създайте истинска кралска атмосфера у дома с точно такъв сервиз за хранене. Придайте истинска царствена обстановка в своята кухня у дома, за да изпитате наслада от всяка вкусена хапка, без дори да е необходимо да готвите кой знае какви изискани ястия. Сервизът ще свърши половината работа!

Сервиз тип „бонбонена трапезария“

Ако искате нещо сладко, неповторимо и по-рядко срещано, вземете си просто креативен сервиз в бонбонено розово. Същата прекрасна атмосфера можете да постигнете и с други пастелни цветове, включително и актуалното за сезона лилаво.

Сервиз за хранене в морско син цвят

Tова е често срещан вариант в много кухни и трапезарии. Не се отказвайте от него само защото мнозина го избират и за своя дом. Морското синьо действа успокояващо и създава една специална, задушевна, но и романтична атмосфера у дома.

Апетитно зелено

В случая заложете на по-ярък нюанс, като резеда и тюркоаз са повече от отлични идеи за целта. Имайте на предвид, че такъв сервиз за хранене изглежда прекрасно, ако по него има шарки в неутрално черно или бяло.

Сервиз за хранене в сълнчево жълт цвят

Според специалистите този нюанс събужда апетита и придава много уют в домашна кухня. Дизайнерите силно го препоръчват за ресторантите, както и за ваканционните вили.

Оранжев сервиз за хранене

Изберете този вариант, за да го съчетаете с по-строгите си мебели от масивно дърво и да придадете цвят в скучната и тъмна трапезария.

Лилави сервизи за хранене

Всъщност през 2022-ра година този цвят съвсем няма да е необичаен и странен. Той се очаква да превземе не само модната сцена, но и домашния интериор.

Семпли сиви серивзи

Ако кухнята ви е твърде шарена и раздвижена, ще трябва да пречупите цялата тази шарения с нещо по-неутрално. Сивите сервизи за хранене обаче съвсем не са скучни или банални. Напротив, създадени в по-интересна форма те ще стоят отлично на фона на двуцветната ви кухня.

Сервиз за хранене тип „дърво или метал“

Най-новите модели сервизи за хранене използват новите технологии, за да създадат илюзия за различен от автентичния им материал. Моделите, които пристигат в нюанс в стил махагоново дърво или цвят на неръждаема стомана може, са перфектните опции за индустриалните кухни.

Ретро мед

Трудно можем да си се представим да се храним в медени съдове в 21 век. Но пък ако те са от порцелан, но в меден нюанс, получавате практичен и едновременно симпатичен вариант на една страхотна ретро трапезария.

Класическа комбинация синьо и зелене

Все по-често потребителите избират варианти в повече нюанси и тази морска концепция е наистина вълнуваща опция за повечето съвременни кухни.

Комбинация от червен и жълт цвят

С този сервиз за хранене можете да разчупите и най-скучната кухня. Освен това комбинацията перфектно се слива с нюансите на повечето видове хранителни продукти, които консумираме в днешни дни.

Сервизи за хранене тип „Винтидж“

Винтидж нюанси или избелели цветове, които да придадат домашен уют са все по-често избирани опции за кухни и трапезарии с мебели ръчна и дизайнерска изработка.

Комбинация от бежав и кафяв цвят

Ненатрапчиво бежово или кафяво е последният ни, но не по важност вариант. Причината е, че той пасва на всичко, а много хора го избират и заради лесната поддръжка.

Както виждате вариантите за цветни и красиви сервизи за хранене са много! Въпросът е кой от тях ще събуди вашия интерес към вкусна домашно приготвена храна? Оставаме избора лично на вас!

Повече за сервизите за хранене може да видите в онлайн магазин Neostyle